A dzsungel “törzse”

 


Aki még nem látta a Dzsungel könyve törzsi hastáncos feldolgozását (márpedig ha nem tévedek, ezt eddig senki nem mondhatta el magáról), az nem csalódott, ha ellátogatott 2014. október 25-én a “The Jungle Book törzsi hastánc estre” Tóth Réka szervezésében.

Tóth Réka

Tóth Réka, az est szervezője

Úgy látszik, Maugli története minden táncost mélyen megihletett. És szerencsére a közönség érdeklődését is felkeltette a cím, hiszen telt ház előtt táncolhattunk.

Ötletes, elbájoló, vicces, elgondolkodtató előadásokban egyaránt lehetett része a kedves publikumnak. Színes volt a program, akár a dzsungel. Felvonult itt a könyv teljes díszes szereplőgárdája.

Image5_2_resizeMegcsodálhattam többek között a Napfelkeltét, mikor az élet újra indul, Balut, a szinte megszólalásig élethű Bagira-táncot. Láthattam “fusion” Majmokat Madagaszkáros fejdíszekben pompázni, fehér frakkos, tollboás, kicsit spicces keselyűket, színpompás orchideákat, és Sír Kánt, aki ugyebár Sír Kán és ennyi. A Hallucinogén gomba már a látványával is transzba ejtett. A vad farkas az egyetlen férfi volt a színpadon ezen az estén. Néhány percig kecses pillangó és páva libegett a térben. Az érzékeny szerelmes is megjelent a színpadon, de előtte még varázslónők tartottak törzsi szeánszot a tűz körül. Az elefántok egyszerre emelték ormányukat az égnek és Shanti igazi indiait lejtett nekünk.

Ott szuggerált bennünket Ká a kígyó és tátotta száját a Krokodil, majd Messzua az indiai asszony is elbűvölt bennünket táncával. Remélem senkit nem hagytam ki, ha mégis, akkor legközelebb vele fogom kezdeni a sort!

Előadói neveket nem sorolnék, hiszen mindenki átlényegült aznap esti szerepévé.

Szóval igazán színes és színvonalas este volt! Boldog vagyok, hogy részese lehettem az élménynek! Találkozunk legközelebb! :-)


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.