Egri Lilla törzsi hastánc oktató

Ismerkedj meg Lillával, hastáncos múltjával, törzsi hastáncoktatói tevékenységével!

„A tánc gyönyörű, olvadj bele egész lényeddel, ne maradjon ki semmi, ez a lényeg. Ne utasíts el semmit, mert különben sosem jössz rá, hogy ki vagy. Fogadj el mindent – ez az igazi ima.” (Osho)


Egri Lilla

Egri Lilla törzsi hastánc oktató

Mindig is szerettem táncolni. A családot ünnepek alkalmával valamilyen táncos „performance-szal” :-) leptem meg, már négy éves koromban is. Így elkerülhetetlen volt, hogy táncot tanuljak. Akkoriban erre kevesebb lehetőség volt, így nem volt nehéz a választás, klasszikus balettet tanultam négy-öt éven át. Mégsem vettek fel a balettintézetbe, amin akkor nagyon megsértődtem, bár utólag hálás vagyok nekik ezért.

Életem során többféle tánccal találkoztam, de végül 2004-ben a törzsi hastánc mellett vertem sátrat. Magával ragadott a keleti kultúra, a ritmusok, a kosztümök. Joós Juditnál kezdtem a tanulást, a legjobb helyen, hiszen ő a törzsi hastánc meghonosítója Magyarországon. Hű maradtam hozzá sokáig, 9 évig a tánccsoportjának, a Jamina Ghawazee Tribal Bellydance-nek voltam tagja. Ma a NaDyas Tribe csoport tagjaként táncolok. A törzsi hastánc stílusok közül az ATS vált a szívem csücskévé.

Imádom, hogy ez a tánc improvizatív, tehát nem kell koreográfiát megjegyezni, hogy megtanít a másikra figyelni, hiszen a vezértáncos minden mozdulatát követnem kell. Nagyszerű érzés, hogy a folyamatos egymásra figyelés hatására egybeolvad összes örömünk, bánatunk és minden eltűnik, csak a tánc marad.
2011 óta rendszeresen részt veszek törzsi hastánc táborokban oktatóként és törzsi hastánc workshopok szervezésében elismert hazai és nemzetközi oktatókkal.


 

Akiktől tanultam:

Christine Adams, FCBD® – ATS®

Wendy Allen, FCBD® – ATS®

Joós Judit (Jamina Ghawazee Tribal Bellydance), törzsi hastánc

Svetlana Dvoretskaya (Ujbaba Tribal), FCBD® Sister Studio – ATS®

Gudrun Herold (Devadasi Caravan), FCBD® Sister Studio – ATS®

Márkusfalvi-Tóth Fruzsina, FCBD® Sister Studio – ATS®