Nyári intenzív ATS® hétvége 2015 – A “Flow” jegyében

ATS hétvége feliratNéhány napja egy kedves tanítványom megosztott pár képet a tavaly nyári hétvégénkről és elkapott a nosztalgia hulláma. Milyen jól is éreztük magunkat! A hozzászólásokból kiderült, hogy nem csak én várom már a következő hasonló hétvégét!

Aki tavaly kimaradt, most időben írja be a naptárába, hogy…

Nyári intenzív ATS® hétvége 2015. június 19-22-én, Balatonszemesen. Jól bevált helyszínen, a törzsi hastánc ismert és elismert oktatóival!

"Tantó nénik" Fruzsi, Ildi és Lilla

“Tantó nénik” a tavalyi elméleti órán (Fruzsi, Lilla és Ildi)

Amit kínálunk Neked:

ATS®, törzsi tánc, fúziós tánc, Hatha jóga flow, Indian Balance, szombat esti táncbemutató

Tapasztalt tánctanároktól sajátíthatod el az American Tribal Style (ATS®), a törzsi hastánc alapjait, az ATS®  Level 2-3 mozdulatait vagy tökéletesítheted tudásod 12 gyakorlati és 2 elméleti órán.

A tánctanárok a NaDyas Tribe tánccsoport tagjai, a hétvége vendégtanárai: Márkusfalvi-Tóth Fruzsina, FCBD Sister Studió, a Tawoos Tribal vezetője,
Virág Judit hosszú évek tapasztalatával rendelkező törzsi hastáncoktató, a Yoni Tribal vezetője és 5 éve a sikeres Tribal Fest Budapest, nemzetközi törzsi hastáncrendezvény szervezője,
Ládonyi Bori, Hatha Jóga Flow oktató, és
Moharos Krisztina, Indian Balance oktató
.

Folytatás

Farsangi Jelmezes Hafla 2015.

Hafla egyenlő Örömtánc

Szeretettel várunk minden érdeklődőt farsangi hastánc bulinkon! Ezt a Haflát nem szimpla táncbemutatónak szánjuk, hanem igazi, a farsangi időszakhoz hű örömteli időtöltésnek. Mire számíthatsz, ha eljössz?

Komoly és komolytalan táncbemutatókra a hazai hastáncélet képviselőinek előadásában, fellépnek:

NaDyas Tribe (ATS), Tawoos Tribal (ATS), Virág Judit és a Yoni Tribe (törzsi hastánc), Ládonyi Bori (fúzió), Tóth Réka (fúzió), Rajnai Alexandra (indiai tánc), Tribalance Fusion (fúziós tánc), Talhakimt Tribal Dance (fúzió), Mosaic al Medina (törzsi tánc), Domán Karolina (fúzió), Czirják Alíz (raq sharki), Balogh Andrea (fúzió), Tordai Erika (fúzió), Kölesné Éva (hastánc), Burány Judit Hóförgeteg (gótikus hastánc), GoldenTen (ATS)

Jelmezversenyre, gyere te is jelmezben, hogy emeld a hangulatot!

Tombolára, jobbnál jobb nyereményekkel!

A Darshan Udvar kiváló ételeit és italait is kipróbálhatod, nem fogsz csalódni!

A belépés ingyenes!

hafla 2015

“Illesszük mozdulatainkat testünkhöz” – azaz Wendy Allen workshopon jártam

“…So, which one is right, which one is wrong? As long as we accommodate our movement to our bodies, and still keep the integrity of the posture and movement, they are both right. Mine is right for my body, Anita’s is right for hers…” /“….Szóval melyik a helyes és melyik a téves? Amennyiben mozdulatainkat testi adottságainkhoz illesztjük úgy, hogy közben megtartjuk a testtartás és a mozdulat integritását, mindkettő helyes. Az enyém helyes az én testem számára, Anitáé pedig az ő számára…”/ Idézet:Wendy Allen Folytatás

Nyári Intenzív ATS ® hétvége: “Minden elismerésem a szervező három lánynak!”

csopiképVideófelvétel az ATS® bemutatóról ->>>

ATS workshop

Designed by Márkusfalvi-Tóth Fruzsina :-)

Nagy izgalommal és odaadással készültünk erre a hétvégére. Nem mondom, hogy minden percet megterveztünk, hagytunk némi (talán éppen elegendő) spontaneitást is. Szerettük volna, ha mindenki egyformán jól érzi magát, ha mindenki azt kapja, amit “megérdemel” :-)

Abban, hogy mindenki megtalálja a maga elképzelését, vágyát, nagy segítségünkre volt az összes résztvevő is lelkesedésével, kitartásával, elfogadó és befogadó képességével együtt. Köszönjük Csajok! :-)

Külön köszönet  Szűcs Évának és az OTP Hotelnek a kitűnő helyszínért, Márkusfalvi-Tóth Fruzsinának a szigorkodásért, az alapos okításért, Kovács Klárinak és Tóth Icának az éjszakai angyalhívogatásért, kártyavetésért, Moharos Krisztinának az Indian Balance-ért, és az alábbi élménybeszámolójáért, Tóth Rékának az egyedi készítésű “Réka design” fülbevalókért és lenti beszámolójáért.

A résztvevők ajándéka: Réka design fülbevaló

A résztvevők ajándéka: Réka design fülbevaló

Kártyavetés

Angyalok jártak közöttünk.
Klári meginterjúvolta őket!

.

Jövőre veletek és  a többiekkel, ugyanitt, sok új meglepetéssel!!!


Örömmel ajánlom figyelmetekbe az alábbi kis szösszeneteket.

Tóth Réka írása:

Ebben az évben különösen vártam a tánctábort. Tudtam, hogy az idei más lesz, mivel tanáraim Georgi Ildikó és Egri Lilla részletesen, nagy odafigyeléssel terveztek meg minden egyes programot. Vendégoktatóként részt vett Markusfalvi-Tóth Fruzsina is, akinek volt szerencséje Amerikában, az ATS ® szülőotthonában megtanulni ennek a stílusnak minden csínját. Itt nem unatkozott senki. A kezdő és a haladó táncos is sokat tanulhatott. Bár nem mindenki ismerte egymást, mégis a csoport szinte mindig együtt volt. Nem maradt el a közös esti sztorizgatás, se a kártyavetés, nem beszélve a sok nevetésről. Így igenis merem azt mondani, hogy mindenki egyformán jól érezte magát.

Kicsit korábban érkeztem a helyszínre, ezért volt időm körbejárni a helyet. A hétvégére választott helyszínen tánctáborokat szerveznek, így minden megtalálható volt, ami szükséges. Nagyon kellemes hely . A környezet szép, a szobák rendezettek és tiszták, a koszt pedig nagyon finom. Ami különösen tetszett, az a táncterem. Teljes mértékben a táncra koncentrálhattunk, nem zavart az izzasztó meleg és a vakító fény. Volt légkondi és hangosítás, mint egy igazi táncstúdióban. A szálláshoz tartozott ingyenes wellness használat. Szauna, sóbarlang, konditerem, sőt szolárium is. Meg persze uszoda és jóképű úszómester annak, aki nem szeret a tóban megmártózni. Kár, hogy nemigen volt idő kihasználni ezeket, hiszen teljes mértékben ki volt töltve az idő.

Tánc, tánc és még egy kis tánc

Tánc, tánc és még egy kis tánc

Az órák családias hangulatban teltek. Mindenkivel ugyanúgy foglalkoztak. A mozdulatokat pontosan megtanították és a kiírt tematika szerint haladtunk, ami igenis fontos egy ilyen rendezvényen.

Kis játékot is belecsempésztek az órába. Az ATS ® -sel kapcsolatos quíz és activity feldobta a hangulatot, hát még az ebéd utáni kótya-vetye, ahol mindenki eladhatta megunt törzsi és nem törzsi cuccait. Egy kis meglepetésben is részesülhettek a résztvevők. Mindenki választhatott magának egy igazán stílusos és egyedi, kézzel készített, a saját stílusának megfelelő törzsi fülbevalót, ami igazán kreatív ajándék (by Réka design :-) ).

A fellépő smink elkészítését is részletesen bemutatta tanárunk Ildi, aki olyan trükköket mutatott, ami a hétköznapi szépítkezéshez is elengedhetetlen. Hiszen az ATS ®-hez a külső megjelenés is hozzátartozik.

FellepesA résztvevőknek volt alkalmuk látni egy igazi ATS® improvizációt is kosztümben, így nem csak az elképzeléseikre hagyatkozhattak. Ez talán motiválhatott mindenkit, hiszen némi ráfordítással bárki elérheti azt a szintet, hogy magabiztosan improvizálhasson egy-egy fellépés alkalmával.

Én tudom, hogy aki igazán szereti az ATS ®-t az nem fogja soha abbahagyni. Aki pedig részt vett a táborba, az igazán beleszerethetett ebbe a stílusba.

Jövőre is legyen ilyen csodás hosszú hétvégénk. Ha nem, akkor pedig legyen még jobb!

Némi utóirat a hangulatról:

Egy élménybeszámolónál a legnehezebb dolog írásban megörökíteni a hangulatot. A lényeg nem a helyszín vagy a programok részletes leírása, hanem az, hogy az olvasó úgy érezze ő is részt vett mindezekben. Sajnos mivel nem születtem írói vénákkal, nem tudom visszaadni mindazt, amit ebben a három napban tapasztaltam. De akinek ugyanolyan szenvedélye a tánc, mint nekem és vett már részt egy igazán jó nyaraláson a Balátonnál egy igazán jó társasággal, annak lehet némi elképzelése arról, mit éltünk itt át együtt.

 

Moharos Krisztina írása:

Igaz intenzív volt, de azért lehetett lazulni is! Igaz Kriszti?

Azért lehetett lazulni is! Igaz Kriszti?

Először is nagyon örülök hogy ott lehettem!

Fruzsival ismerkedtem meg először a neten. Valamihez hozzá szóltam, ő válaszolt, aztán találkoztunk és én örültem, végre igazi ATS ®  módon gondolkodó kerül Magyarországra!

Véletlenek ugyebár nincsenek!!

Nekem kissé bonyolult az életem, ingázom München és Budapest között… . Úgy alakult, lett egy vonatjegyem, amit nem tudtam eladni, de a párom nem tudott hazajönni, és a tábor pont akkor volt. Előtte voltunk otthon kétszer, ami nem kicsit vett igénybe, de úgy döntöttem: egy életem egy halálom megyek!

Egyrészt szerettem volna már végre igazi magyar ATS ® -t látni, másrészt életem meghatározó tevékenységét az Indian Balance-ot megismertetni.

Az út hosszú volt. Lábam, ami még nem volt rendben ismét szépen bedagadt. Pont az első workshopok végére érkeztem és láttam, hogy  minden :) . Utána ismerkedés a lányokkal, közös vacsi, Balaton, fényképezkedés a parton. Majával és szobatársammal Évivel megkóstoltuk este a Balatont…., ami németesen hideg volt…., szegény lányok fáztak is. Este beszélgetés, bandázás a teraszon.. Reggel reggeli, amolyan retro-morcos főpincérrel! Előbb érkeztünk! Ejnye… Aztán beindult a nap, ami tényleg intenzív volt. Az első workshopon nyitottunk Indian balanceal, ezt követték  az alap mozdulatok.

Jól eset látni a tiszta ATS ®  tanítást

A közös levezetés újra Indian Balance, azt hiszem, remélem tetszett… Ebéd. KO… Ujjcinn.. a negatív oldalam. Bal kezes vagyok, egy idő után megcserélem. Agyamban van a hiba. Szerencsére kinn rekreációs táncot tartok = ritkán és csak ismerősök között lépünk fel, annyira nem vész.

Mindezek után elméleti foglalkozás. ZSENIÁLIS VOLT! Minden elismerésem a szervező három lánynak!

ATS Quíz és Activity

ATS Quíz és Activity

Ötletes feladatlapok, feladatok, ami nyilvánvalóvá tette, hogy előtte kielégítő információt kaptak a résztvevők arról, hogy hol vannak és mivel foglalkoznak. Nem utolsó sorban a szervezők is tudatában vannak tevékenységüknek…

Réka sminkmodellként

Réka sminkmodellként

Aztán következett a smink, kb. 99 %ra a kozmetikumoknak allergiás vagyok ezért csendes szemlélőként néztem.A csapat legfiatalabb tagját tette Ildikó még szebbé.

Innentől tempóssá vált a helyzet, mert vacsora, és a lányok felléptek. Játszottam a gondolattal hogy velük tartok, de nem voltam formában (még mindig hümm…)

Summer, Balaton, ATS, 2014.

Summer, Balaton, ATS, 2014.

Hibátlan valódi improvizációs tiszta ATS® -t láthattak Balatonszemesen!

Utána persze fotózkodás a stégen, és véget nem érő bandázás kártyavetéssel a teraszon. Nekem sajnos vasárnap reggel mennem kellett, még meglátogattam összes gyerekem és este indultam vissza Münchenbe… és igen, vittem magammal az élményt, a reményt hogy nincs minden veszve otthon. Augusztusban, ha otthon leszek talán újra találkozunk Indian Balance workshopon és talán táncolunk egyszer együtt! Köszönöm nektek még egyszer, igazán jó kis csapatot ismerhettem meg.


 

 

FCBD® Sister Studio látogató túra 5.

Márkusfalvi-Tóth Fruzsina, ATS® és törzsi hastánc vendégoktatónk a  FCBD® Sister Studio látogató turnéjának 5. állomásán járt.

Forrás: http://tawoostribal.hu/fcbd-sister-studio-tour-valizan/

A FCBD® Sister Studio látogató túra ötödik állomása – Valizan

pava_2014Nagyon vártam már, hogy megismerhessem Valizant, ennek több oka is volt. Először is soha nem táncoltam még férfi táncossal ATS®-t, nem hogy nem táncoltam, de nem is ismertem eddig férfi ATS® tanárt. Valizan volt az első férfi, aki ATS® Certified Teacher lett és később pedig övé lett az első Brother Studio a világon. Folytatás

FCBD® Sister Studio látogató túra 4.

Márkusfalvi-Tóth Fruzsina, ATS® és törzsi hastánc vendégoktatónk a  FCBD® Sister Studio látogató turnéjának 4. állomásán, Ohioban járt. Tapasztalatait, élményeit az alábbi bejegyzésben osztja meg veletek.

Forrás: http://tawoostribal.hu/fcbd-sister-studio-tour-angie-never/

A FCBD® Sister Studio látogató túra negyedik állomása – Angie Never

pava_2014Ohioban olyan szerencsében volt részem, hogy két órán is részt vehettem, amit Angie tartott. Egy nagyon klassz stúdiót alakított ki, ahol a hastánc mellett jóga órákat is tart.

Amikor beléptem a stúdióba nagyon kedvesen fogadott, annyira nyugodt és őszinte kisugárzása volt, hogy egyáltalán nem izgultam már. Igen, izgulok. Minden egyes látogatás előtt izgulok egy kicsit, Folytatás

A FatChanceBellyDance® Sister Stúdió látogató túra 3.

Márkusfalvi-Tóth Fruzsina, ATS® és törzsi hastánc vendégoktatónk a  FCBD® Sister Studio látogató turnéjának 3. indanapolisi állomásához érkezett,. Ennek tapasztalatait osuztja meg veletek az alábbi bejegyzésben.

Forrás: http://tawoostribal.hu/fcbd-sister-studio-visiting-tour-4-jeana-jorgersen/

A FCBD® Sister Stúdió látogató túra harmadik állomása – Jeana

pava_2014

Mire Indianapolisba értünk hideg lett és a hó is esett. Úgy éreztem magam, mint amikor nyáron hirtelen elszürkül minden és hideg lesz. Még mindig látszott rajtam, hogy megkapott a nap Floridában, és egyáltalán nem hiányzott a tél. Azt, hogy Indianapolisba is elmegyünk az utolsó pillanatban döntöttük el. Egészen pontosan előző este. Folytatás