FCBD® Sister Studio látogató túra 4.

Márkusfalvi-Tóth Fruzsina, ATS® és törzsi hastánc vendégoktatónk a  FCBD® Sister Studio látogató turnéjának 4. állomásán, Ohioban járt. Tapasztalatait, élményeit az alábbi bejegyzésben osztja meg veletek.

Forrás: http://tawoostribal.hu/fcbd-sister-studio-tour-angie-never/

A FCBD® Sister Studio látogató túra negyedik állomása – Angie Never

pava_2014Ohioban olyan szerencsében volt részem, hogy két órán is részt vehettem, amit Angie tartott. Egy nagyon klassz stúdiót alakított ki, ahol a hastánc mellett jóga órákat is tart.

Amikor beléptem a stúdióba nagyon kedvesen fogadott, annyira nyugodt és őszinte kisugárzása volt, hogy egyáltalán nem izgultam már. Igen, izgulok. Minden egyes látogatás előtt izgulok egy kicsit, hogy milyen lesz a fogadtatás, vajon helytállok-e, értem-e amit mondanak a többiek vagy a tanár, és hogy vajon milyen lesz a tánc együtt. Persze minden egyes alkalommal eljátszom ezt, és minden egyes alkalommal teljesen feleslegesnek bizonyul izgulni.

Törzsi hastánc, ATS®

Level 2. csoport

 

Először a Level 2 órán voltam. Bementünk a terembe, és nekem fel sem tűnt, hogy van-e a helységben valamilyen zene lejátszó alkalmatosság vagy nincs. Ehelyett egy fiú ült csendben és várt. Türelmes volt. Én pedig kíváncsi. Elkezdődött az óra, és meglepetésemre és persze nagy örömömre az egész óra élő dobszólóra ment. Akár lassú, akár gyors zenére volt szükség.

Angie és a Fiú nagyon jól dolgoztak együtt. Elég volt egy apró jel és indult a zene vagy éppen vége lett.

Az első órán rádöbbentem, hogy a Walking taxeem valóban nem az, aminek látszik és a Walking bodywave nagyon könnyen elcsúszik, és egy furcsa és nevetséges valami lesz belőle, ha nem tudjuk pontosan mi is a lényeg.

Feltűnt, hogy a csoportban a lányok milyen ügyesen használják az ujjcint annak ellenére, hogy L2 szinten vannak. Nagyra becsültem bennük azt, hogy függetlenül attól, hogy nem biztosak még a mozdulatokban, mindannyian vezették a csoportot félretéve a félelmet. Azt, hogy esetleg elrontják, nem jut eszükbe mit is kellene csinálni, vagy csak szégyenlősek.

Angie_L3_resize

Level 3. csoport

 

A következő óra a Level 3 csoport órája volt. Érezhető volt, hogy sokkal magabiztosabbak. Az óra elején végigbeszélték, hogy az előző órán miket tanultak, és akinek kérdése merült fel az feltehette. Azután pedig az összes mozdulatot végiggyakoroltuk. Kettő sorban táncoltunk és ez sokkal izgalmasabbá tette a fade-t is. Természetesen ez az óra is dobszólóra ment, és ugyanaz a harmónia érezhető volt Angie és a Fiú között.

Azt hiszem az arabic w/double turn elkísért egy darabon, mert ezen az órán is sikerült valamit hozzátennem az eddig megtanultakhoz. Nem beszélve arról, hogy az órát különlegessé tette számomra, hogy Angievel egy Tamarind Movement Dialect mozdulatot vettünk át, és gyakoroltuk kifulladásig.

Angie olyan volt mind a két órán, mint amikor a napsugár beragyogja az eget és előcsalogatja a tavaszt. Pontosan és türelemmel tanít, miközben árad belőle a pozitív energia. Értünk volt ott, nála is a tanítványokért volt az óra, mindenkire figyelt, és instrukciókkal látta el azt, akinek valamit még csiszolnia kellett a mozdulaton. A szívét adta, s közben ragyogott a tekintete.


 

Ohio után Kanadába vezetett az utam, egész pontosan Torontóba, ahol Valizant ismerhettem meg, utána pedig Buffaloban találkoztam Dianaval és a csoportjával, akik annyira kedvesek voltak, hogy a kedvemért vasárnap időt szakítottak a közös táncra.

Hogyha kérdésed van, kérlek írj nekem a tawoostribal@gmail.com e-mail címre, továbbra is nagyon szívesen válaszolok mindenkinek!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.